Sirus organiseert een hackathon met de IT developers in het bedrijf. 3 developers staan voor een scherm.

The Sirus Hackathon: Smart Office

May 31, 2023
Merelbeke

Idee

Het is soms moeilijk uit te leggen wat Sirus precies doet. We willen dit tastbaarder maken door in de Hackathon-sessies een oplossing te creëren voor een zelfbepaald probleem. Hier lees je welk probleem we hebben aangepakt en wat de resultaten waren.

Brainstorm

  • Sirus Smart Office
  • Raspberry pi
  • Azure Digital Twin met 3D scene

Sirus Sirus

Aan de slag met de Hackathon: Smart Office

We kregen de kans om binnen Sirus onze ideeën in de praktijk te brengen tijdens een hackathon. Na een korte brainstorm kwamen we tot het idee om de Smart City-ervaring tastbaarder te maken via AzureDigitalTwins. Wegens de beperkte tijd in een hackathon gingen we voor de minimum end-to-end oplossing.

We wouden de temperatuur meten in onze “Smart Office” en die visualiseren in een Digital Twin Office. We gingen op zoek naar welke componenten we nodig hadden om dit tot een goed einde te brengen. Al snel kwamen we bij een IoT-hub uit, die de data van de sensor binnenkrijgt. De sensor kon fictief, of fysiek via een raspberry pi,  connecteren naar de hub. De hub zorgt ervoor dat de data bij een Azure function terecht komt, die de data uitleest en de de data van de juiste Digital Twin updatet.

 

Resultaten

Het opzetten van de Azure Digital Twin was heel leerrijk. We leerden een model uitwerken en merkten dat telemetry vluchtige data is, terwijl een property wel zijn waarde vasthoudt zodat die ook zichtbaar is in de portal. We leerden bestaande 3D-modellen importeren en de kleur aanpassen aan de hand van de temperatuur.

Sirus

Rood als het te warm werd, blauw als het te koud werd. Zo worden de 3 modellen krachtige tools om de data te analyseren en zo inzichten op te doen over waar er zich problemen voordoen. Een groot verschil met het moeten kijken naar cijfers op een scherm, waar je zelf nog de interpretatie moet doen.

We zijn erin geslaagd om in team de end-to-end oplossing werkende te krijgen. De raspberry pi draaide en gaf de waarde van zijn temperatuursensor door aan de Digital Twin. Bij het

opwarmen of afkoelen van de sensor zag je het resultaat op het 3D-model.

Kijk hier naar onze throwback van de hackathon.

 

Volgende stappen

Onze ideeën zijn nog lang niet allemaal uitgewerkt. Volgende stappen kunnen zijn:

  • De telemetry doorsturen naar analytics;
  • Integratie met de Sirus Smart City Broker;
  • Meer sensoren toevoegen om de Smart Office uit te breiden;
  • Integreren in een beursstand zodat de geïnteresseerden iets tastbaar zien van een Smart City.

 

Ontdek hier reeds gerealiseerde projecten en Smart City – initiatieven van Sirus.

 

Share via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Astronaut

Are you the .NET ExpertData Engineer or 365 Consultant we are looking for?